410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírek


Hírek / 2021.06.04.

Elkezdődött a IX. HolnapUtán Fesztivál

A IX. HolnapUtán Fesztivál első napján a Feketeszárú cseresznye című darabot láthatták a nézők. Az előadás a Miskolci Nemzeti Színház vendégjátéka volt, amely nagy sikert aratott a nagyváradi közönség körében is.

Az előadás előtt kültéri megnyitóra került sor a színház előtt. A megnyitó keretén belül a Szigligeti Színház színészei a nagyváradi művészek 5 pontját olvasták fel egy flashmob keretén belül, ezzel is felhívták a figyelmet a Bihar Megyei Tanács felkavaró elképzeléseire, amelyek a megye legjelentősebb kulturális intézményeit veszik célba.

A Feketeszárú cseresznye című előadás felejthetetlen élményt nyújtott. Az előadás Hunyady Sándor drámája alapján készült Szőcs Artur sikeres rendezésében. Szerelem és háború, magyarok és szerbek, az előadás alatt az emberi érzelmek keveredése és azoknak próbára tételével találja szembe magát a néző. Mindezeket pedig meggyőzően prezentálta a magyar és szerb dalok által a társulat. A darab fontos eleme volt még a humor is, mivel a nézők igen jól szórakoztak mindvégig. A két felvonás pedig jól láthatóan kontrasztba voltak egymással, még az első felvonásban a humor és szórakozás volt a fő elem, addig a másodikban a komolyság és a drámai hatás. Mindent összevetve kiváló előadást mutatott be a Miskolci Nemzeti Színház színészei, a nézők pedig hatalmas álló tapssal köszönte meg ezt az élményt.