410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírek


Hírek / 2021.05.27.

A tigris: mockumentary play a fesztiválon

2021. június 3-6. között kilencedik alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. A nemzetközi kitekintésű fesztivál célja, hogy a magyar nyelvű színjátszás kiemelkedő alkotóműhelyeinek előadásaival ismertesse meg a nagyváradi közönséget. Az idei kiadás programjának gerincét ezúttal olyan előadások alkotják, amelyek a színház és zene szerves összefonódására építenek. 

A HolnapUtán Fesztivál harmadik napján, június 5-én, 17:00 órától mutatja be a nagyváradi Szigligeti Színház Szigligeti Társulata Gianina Cărbunariu A tigris című drámáját. Mockumentary play, írja darabja alcíméül Gianina Cărbunariu, aki tőle megszokott módon egy bulvárhírré silányult valós esemény apropóján ír a kortárs európai társadalomról. Szövegében egyszerre mutat meg különböző nézőpontokat és azok fonákját. A társulat színészei remekül átadják a darab üzenetét, mivel gondolkodásra kényszeríti a nézőket többek közt a társadalomról és a különböző világnézetekről, mindezt Tóth Tünde játékos rendezésében.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztáraiban, valamint online, szigligeti.biletmaster.ro weboldalon. A HolnapUtán Fesztivál előadásaira ugyanakkor kedvezményes árú bérlet is váltható.

A szervezők felhívják a kedves nézők figyelmét, hogy a Szigligeti Színház előadásai oltási igazolás nélkül, megfelelő távolságtartással és kötelező maszkviseléssel látogathatók.